Waarom ik op de cover sta van een magazine met 1,5 miljoen lezers?

Eind maart verscheen ik op de cover van MyshopiZine, een tijdschrift verspreid onder 1,5 miljoen geselecteerde huishoudens.
Waarom? Omdat ik heilig geloof in deze nieuwe manier van contentmarketing….

Belangrijke opmerking: lees tot het einde en grijp je kans om 2 dagen consultancy of coaching te winnen!

Contentmarketing bestaat al meer dan 100 jaar, maar blijft zich ontwikkelen! Je kunt jezelf en je product op vele manieren promoten door middel van contentmarketing, maar het doel blijft hetzelfde: jouw product en dienst op een prettige en informatieve manier weergeven en onthullen hoe het bepaalde problemen of behoeften van consumenten kan oplossen.

Maar je leest ook veel onzin in contentmarketing! De reden dat ik in dit tijdschrift verschijn is dat de uitgever kijkt naar het echte leven en de interesses van de hoofdpersoon (in dit geval ik dus) en het inhoudelijke verhaal eromheen probeert op te bouwen.
Het was dus niet zo dat ik producten hoefde te’ verkopen’ waar ik niet van houd of geen interesse in heb…. En dat is no-nonsense contentmarketing….! Lezers geloven echt dat ik deze producten consumeer.

En ja, papier wordt nog steeds gebruikt hoor! Het gaat om een mooie mix in het omnichannel-verhaal… er wordt veel gerefereerd naar websites en de geïntegreerde producten en diensten krijgen een spin-off in social media, nieuwsbrieven en Myshopi-websites met duizenden bezoekers enz… dit heeft echt toegevoegde waarde voor een merk.

Hoe ging dit in z’n werk?

Medio december, tijdens de UBA Xmas lunch, werd ik vriendelijk gevraagd door BD MyShopi om hun volgende covermodel te worden… Ze zochten een normale man met realistisch consumentengedrag waarmee consumenten zich konden identificeren.
Ik moest een vragenlijst invullen, foto’s van mijn familie, mijzelf en mijn huis verzamelen en opsturen. Na twee weken kreeg ik het bericht dat mijn familie en ik geselecteerd waren.

De fotoshoots vonden plaats medio februari…. 6 weken voordat het tijdschrift verscheen. Ondertussen kreeg ik inzicht in welke producten en diensten er in het tijdschrift zouden verschijnen.

De fotoshoots

De fotoshoots vonden plaats op 14,15 en 16 februari (ja, goede timing voor fotoshoots op Valentijnsdag: -)).  Ik ontving vooraf een compleet programma van de dag zodat ik precies wist wat ik moest doen.

Het zag er allemaal erg professioneel uit, met een professionele fotograaf, een assistent, een make-up dame, de marketing verantwoordelijk voor Myshopi, de creatief directeur van het contentbureau en enkele stagiaires die zeer maar dan ook zeer professioneel waren.

Ik heb ervaren wat alle modellen moeten doorstaan; blijf glimlachen en doen alsof het lente is terwijl het nog winter is (het was slechts 8 graden in Mechelen).  Gelukkig stond de assistent steeds klaar met een warme jas! Ik heb ook een interview gegeven op Radio 2, omdat Bart Somers, burgemeester van Mechelen, werd verkozen tot beste burgemeester van de wereld……….. Ik voelde me net een rockster: -)
In de namiddag hadden we fotoshoots gedaan bij de stripwinkel waar ik mijn stripboeken koop en dan naar het tuincentrum waar ik elk jaar naartoe ga voor mijn plantjes…. Ja, echte contentmarketing!

Dag 2 was wat vermoeiender. Eerst moesten we helemaal naar Mons in het zuiden van België afreizen voor een shoot bij’ Le roi du Matelas’.  Ja, een goede nachtrust is belangrijk en helaas heb ik ook wat rugproblemen, een goede ‘matras’ kiezen is dus van belang.
In de namiddag hadden we een lenteachtige fotoshoot met het hele gezin in onze tuin.  Mijn dochtertje Charlotte vond het fantastisch en Matthias genoot ook van de fotoshoot. Ook mochten we een aantal mooie foto’s zelf houden!

De derde en laatste dag was ook erg leuk voor mijn dochter: fotoshoots bijMetropolis Antwerpen.
Zij heeft met name genoten van de popcorn tijdens de fotoshoots.
In de namiddag moest ik meerdere keren heen en weer rennen voor de camera om wat hardloopfoto’s te kunnen maken. Het voelde een beetje als een ‘cooper test’.
Ondertussen heeft grafisch ontwerper Caroline een pizza gebakken voor onze familie (eigenlijk voor het tijdschrift) en hebben we een voorjaarsschoonmaak gedaan (dat klopte niet echt, ik heb nooit mijn ramen schoongemaakt, de schoonmaakster doet dat…)

Na afloop kreeg ik wat inzicht in het verhaal en het editen van het tijdschrift. En nu kan ik met trots zeggen dat het artikel is gepubliceerd!

Volg ons voor de beste No Nonsense Tips & Tricks:

      

Category: Communicationmarketing

Tags:

Article by: ERIC LIPPENS

Eric is founder of NoNonsenseMarketing.eu and owner of NoNoMa. He has 14 years experience in Marketing, Communication and Ecommerce in highly competitive markets in Belgium, France and UK. Passionated about growing teams and personal development.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *